achttiende verslag vanuit Cadavedo. - Reisverslag uit Nieuw Den Helder, Nederland van Rob Putten - WaarBenJij.nu achttiende verslag vanuit Cadavedo. - Reisverslag uit Nieuw Den Helder, Nederland van Rob Putten - WaarBenJij.nu

achttiende verslag vanuit Cadavedo.

Blijf op de hoogte en volg Rob

01 Januari 1970 | Nederland, Nieuw Den Helder

Vanmiddag rond de klok van drie uur ben ik aangekomen in de alberque in Cadavedo. Een soort bovenwoning boven de lokale telefooncentrale. Een kleine zeer simpele alberque met maar tien plaatsen verdeeld over twee kamers. Verder een keukenruimte met een werkende waterkoker een aanrecht en een houtfornuis uit het jaar achttienhonderd wat uiteraard niet meer werkt. Ik was de eerste pelgrim vandaag en ik heb nog warm kunnen douchen. De andere lopers na mij helaas niet meer omdat de boiler het begaf. De monteur had deze net gerepareerd toen ik aankwam. Duidelijk een geval van garantie tot de deur. Vandaag wel een mooie wandeldag gehad. Ongeveer 24 km gelopen voornamelijk langs de kust. Een slingerweg langs alle baaien met de zee aan de ene kant en de beboste bergen aan de andere kant. Wel veel klimmen en dalen. Vanmorgen met veel regen vertrokken maar in de loop van de dag brak toch regelmatig de zon door dus een dag van poncho aan, poncho uit. Gisteren (woensdag) heb ik gelopen van Aviles naar Soto de Luina. Ook een mooie tocht langs dezelfde kust alleen in het begin was er nog behoorlijk wat industrie dus heb ik maar een stukje het boemeltreintje genomen. Een smalspoortreintje met veel tunnels en om de twee kilometer of minder een stationnetje. Wel een grappige dienstregeling want de trein is zo klein dat de conducteur kan overzien of er iemand uit moet bij een station. De machinist rijdt dan langzaam het station binnen alwaar een andere perronmedewerker met een rode vlag staat te zwaaien dat er niemand in wil stappen. De trein stopt dan niet maar rijdt gewoon door. Lekker handig maar voor een toerist die niet bekend is met de stationnetjes wel lastig. Bij het instappen dus even aangeven waar je moet zijn zodat de conducteur de machinist verteld waar hij zeker moet stoppen. Overigens bleek de conducteur gisteren in een keer ook ergens uitgestapt te zijn (waarschijnlijk middagrust) zodat ik ineens alleen in de trein zat. Gelukkig moest ik er bij het eindpunt uit dus reed de trein zowiezo niet verder. De alberque in Soto de Luina was gesitueerd in een oud schoolgebouw. Grote slaapzaal maar het was erg rustig met lopers. Het heeft flink geregend afgelopen nacht en zojuist zijn twee Belgische lopers binnengekomen die tot hun knieen onder de modder zaten. Ik via de carratera (weg) gelopen en zij via de bospaden. Ze zijn nu bezig om de modder van hun kleding en schoenen te verwijderen. Voor mijn scheenbeen is de weg veel beter dus ik weet wel welke route ik morgen ga lopen. De Belgen nemen in ieder geval morgen ook de weg. Een prima keuze denk ik.

• 16 Mei 2013 - 20:23

Sjaukje:

Hoi Rob,
    De afgelopen 2 weken heb ik jouw verhaal gedeeld met mijn ouders, we kampeerden in Friesland.
    De groetjes van ze. Zij vertrekken morgen naar Spanje, niet lopend maar met de auto en sleurhut.
    We zijn wel erg trots pp je dat je it maar zo doet. Petje af hoor!

• 17 Mei 2013 - 18:12

Arie Borst:

beste rob ijbend er bijna nog een volhouden .
    wij gaan morgen op vakantie .
    hopn opbeter weer .
    heel veel sterkte het laatste stuk .
    gr arie n hendrika

• 18 Mei 2013 - 00:37

Ed:

Hoi Rob,
    Blij dat het nu lekker gaat met het been en de voeten. Elke dag weer een mooie tocht voor de boeg op zoek naar een plek om te slapen. Ik heb even gegoogeld maar in Spanje kennen ze geen "vago".
    Dit jaar dus geen luilak voor jou. Pit nog maar lekker een uurtje door.
    Groetjes, Ed

• 19 Mei 2013 - 11:53

Marijke Meijers:

Hoi Rob,
    Jee, wat ga je snel zeg! En wat fijn dat het weer beter met je been gaat.
    Wat een mooi avontuur, echt geweldig dat je dit doet.
    Liefs, Bert en Marijke

Rob

Ik ben gehuwd met Sayka van Putten en we hebben twee dochters en een zoon. Ik ben op 1 december 2012 met functoneel leeftijds ontslag gegaan nadat ik bijna 38 jaar heb gewerkt bij de Koninklijke Marine. Ik hou van wandelen en ga daarom op 1 april beginnen aan een wandeltocht naar Santiago de Compostella in Spanje. Ik vertrek vanuit Den Helder en hoop eind juni, begin juli aan te komen.

Actief sinds 06 Maart 2013
Totaal aantal bezoekers 22065