veertiende reisverslag vanuit Spanje. - Reisverslag uit San Sebastian, Spanje van Rob Putten - WaarBenJij.nu veertiende reisverslag vanuit Spanje. - Reisverslag uit San Sebastian, Spanje van Rob Putten - WaarBenJij.nu

veertiende reisverslag vanuit Spanje.

Door: Rob

Blijf op de hoogte en volg Rob

04 Mei 2013 | Spanje, San Sebastian

Op dit moment zit ik in een jeugdherberg in San Sebastiaan in Spanje. Deze jeugdherberg wordt ook veel gebruikt door caminogangers. Ik lig op een kamer met een Duitse gast, een antal Fransen en een Spaanse dame. Het is prima toeven hier. Ik moest 13.25 euro betalen inclusief ontbijt morgenochtend. Heb net mijn avondeten achter de kiezen. Stokbrood met leverworst en smeerkaas en een cup a soep. Prima. Samen met mijn Duiste metgezel deze maaltijd in de algemene ruimte gegeten. Frans heeft zo,n dialect dat ik eigenlijk niet weet waar hij het over heeft. Wel gezellig maar het klinkt als Pools (denk ik) in ieder geval niet als Duits. Vanavond dus weer in een echt bed slapen. Wel aan toe. Ik heb nu wel veel last van mijn scheenbeen en hij is ook behoorlijk dik. Ik moet aankijken hoe het gaat want het wordt wel zwaar als er geen verbetering in komt. Hopelijk geen reden om op te moeten geven. Het is nog zo,n 800 km tot Santiago dus het zou leuk zijn als ik dit zonder pijn kan overbruggen. Overigens ben ik eergisteren gelopen van Mimizan naar Lite et Mixe. Dat ging prima. Een mooie wandeltocht maar wel af en toe een flinke bui. Uiteraard nog afscheid genomen van Jantje en Klaas en hun een goede en veilige reis gewenst. Toen ik bijna in Lite et Mixe aangekomen was besloot ik een kop koffie te gaan drinken in een barretje. Kwam er een Nederlands gezin binnen welk al jaren in Frankrijk woont. Als ik wilde kon ik bij hun in de tuin slapen, zouden ze erg leuk vinden. Helaas was dit in Mezos wat 6 km terug ligt. Besloten om toch maar naar Lite et Mixe te lopen. Wel aardig van hun maar de route is al lang genoeg. Aangekomen bij de camping in Lite et Mixe bleek dat de receptie gesloten was van 12.00 tot 16.00 uur. Wel lekker zo,n lange middagpauze. Heb dus twee uur in het restaurant gezeten wat gelukkig wel open was. Daarna een leuke plek gezocht en mijn tentje opgezet. Bleek dat ik naast een Nederlands stel in een camper stond. Wim en Tonny. Voor ik het wist zat ik alweer aan de koffie en werd het erg gezellig. Ze zouden de volgende ochtend naar Biaritz vertrekken en als ik zin had kon ik wel met ze meerijden. Nou gezien het weer, veel regenbuien en mijn verveldende scheenbeen heb ik uiteraard ja gezegd. S,nachts veel regen gehad maar binnen in mijn tentje bleef alles droog. En ik moet zeggen. Rijden met een camper gaat toch een stuk sneller dan lopen. De kleine 100 km waar ik normaal 3 dagen over doe werd nu binnen twee uur afgelegd. Eenmaal aangekomen in Biaritz heb ik na nog een heerlijke kop koffie weer afscheid genomen en ben op weg gegaan naar Saint Jean de Luz. Wim, Tonny en Noa (een hele lieve bouvier) hartelijk bedankt voor de lift. In Saint Jean de Luz een aardige camping gevonden aan de zee. Gelukkig bleef het droog die nacht zodat ik vanochtend droog kon inpakken. Daarna richting Urun in Spanje. Na een uurtje of 4 aangekomen in Urun. Mijn been deed op dat moment ontzettend zeer zodat ik besloot om met de trein naar San Sebastian te reizen. Een klein half uurtje en tegen de kosten van 1,70 euro. Dat zijn pas prijzen. Eenmaal in San Sebastiaan wees men bij het toeristenbureau op de jeugdherberg waar ik nu verblijf. Ook een PC te beschikking dus daar maak ik dan nu maar gebruik van. Ik hoop dat de situatie met mijn scheenbeen beter wordt en dat ik de laatste 800 km kan overbruggen. Ik zal het terzijnertijd laten weten.

• 04 Mei 2013 - 21:34

Angela:

Hee bikkel,
    Wat ben je al ver weg en dat ondanks je zere pootje! Vervelend zo.n blessure. Hopelijk trekt het gauw bij! Lijkt wel een zweepslag. Rustdagje inlassen?
    Wij nu in Lissabon aan de wandel met heerlijk weer.
    Succes daar!
    Groet....Angela

• 05 Mei 2013 - 09:12

Marjan En André:

Hoi Rob, echt erg vervelend van je been. Ik geef Angela gelijk hoor. Als ik jou was zou ik een rustdagje inlassen en ik ben bang wel twee. Gun het in elk geval even de tijd om bij te trekken.....
    Nou, het beste met je been en tot het volgende verslag!
    André en Marjan :-)

• 05 Mei 2013 - 18:02

Jelle En Anja:

Hoi Rob,
    Wat een mooie reis en wat kom je veel aardige mensen tegen!
    Ik ben het ook met de voorgaande sprekers eens. Je bent al zover gekomen. Loop de zaak dan niet kapot. Je bent al in Spaans Baskenland! Een paar dagen rust kan dan gen kwaad.
    Veel succes!
    Jelle en Anja

• 08 Mei 2013 - 21:56

Ed:

Ha die Rob,

Wat een pech met die horrelpoot zeg...Hopelijk wordt het beter bij het naderen van het bedevaartsoord.
    Ook fijn om te lezen dat je de techniek hebt omarmd en het nieuwe dienstvak LDE (logistieke dienst elektrotechniek) hebt uitgevonden. Ik zie een gouden toekomst voor jou als telefoon technicus ;)
    De assautopbouw is inmiddels gereed en morgen barst het feest los. Jij raadt nooit wie mijn date is voor donderdag...
    He oud, gun het pootje rust, dan blijft het hopelijk een leuke wandeltocht.
    Ik zal aan je denken als ik morgen aan een glaasje wijn zit.
    Ed