twaalfde verslag vanuit Mimizan. - Reisverslag uit Mimizan, Frankrijk van Rob Putten - WaarBenJij.nu twaalfde verslag vanuit Mimizan. - Reisverslag uit Mimizan, Frankrijk van Rob Putten - WaarBenJij.nu

twaalfde verslag vanuit Mimizan.

Blijf op de hoogte en volg Rob

01 Januari 1970 | Frankrijk, Mimizan

Inmiddels komt de Spaanse grens in de buurt. Het weer was vandaag echter verre van Spaans. Nadat het vannacht de hele nacht had geregend en mijn tentje gelukkig waterdicht bleek, stopte om zeven uur de regen en kwam een waterig zonnetje tevoorschijn. Goed moment om snel de tent droog te sponzen en in te pakken. Toen ik echter om half negen richting Mimizan ging lopen was de zon weer weg en begon het behoorlijk te plenzen. Vandaag dus de eerste dag dat ik met mijn poncho heb gelopen. Echt droog blijf je niet want je gaat zweten als een otter maar gezien de wat lagere temperatuur bleef je wel warm. Om een uur of twaalf verdween de regen en kon de poncho en mijn jack weer uit. Gisteravond de eerste Nederlanders ontmoet op de camping. Heleen en Jan uit Zeeland. Of ik zin had in Irisch coffee. Nou daar zeg ik geen nee tegen en ik moet zeggen. De zeeuwen benne zuunig maar Jan niet met de whiskey. Een derde heb ik afgeslagen zodat ik nog redelijk recht van hun voortent naar mijn tentje kon lopen. Ondanks de regen heerlijk geslapen en nou eens een keer zonder kou. Ik heb zelfs mijn sokken uitgedaan in bed. Dit alles speelde zich af in Parentis en Born, een aardig plaatsje. Morgen richting St. Julien en Borg en zo zijn er nog een paar Borgen in de buurt. Toch eens uitzoeken wat het betekent. Zojuist door Kees (echtgenoot van Marga) nog even naar de supermarkt gereden. Was anders nog 6 km lopen en morgen is alles dicht. Aardige Nederlanders die me waarschijnlijk een beetje hadden zien strompelen. Overigens ook nog de kroning gezien op het nieuws in een plaatselijke bar tijdens een koffiepauze. Leuk om te zien. Vandaag wel wat last van blaren en een vervelende spier. Een dikke laag Midalgan en wat tijgerbalsem moet helpen. De blaren gaan vanzelf weg. Is het niet goedschiks danwel kwaadschiks. We zullen het morgen zien.

• 01 Mei 2013 - 21:54

Marjan En André:

Hoi Rob, in 1986 in Mimizan geweest. Ben toen met de trein naar Bordeaux gereden en kan me nog herinneren dat ik me wezenloos heb verveeld in de trein. Het idee dat jij dat eind nu hebt gelopen..... Respect!
    Marjan (en André)

Rob

Ik ben gehuwd met Sayka van Putten en we hebben twee dochters en een zoon. Ik ben op 1 december 2012 met functoneel leeftijds ontslag gegaan nadat ik bijna 38 jaar heb gewerkt bij de Koninklijke Marine. Ik hou van wandelen en ga daarom op 1 april beginnen aan een wandeltocht naar Santiago de Compostella in Spanje. Ik vertrek vanuit Den Helder en hoop eind juni, begin juli aan te komen.

Actief sinds 06 Maart 2013
Totaal aantal bezoekers 22068