elfde verslag vanuit Sanguinet. - Reisverslag uit Gastes, Frankrijk van Rob Putten - WaarBenJij.nu elfde verslag vanuit Sanguinet. - Reisverslag uit Gastes, Frankrijk van Rob Putten - WaarBenJij.nu

elfde verslag vanuit Sanguinet.

Blijf op de hoogte en volg Rob

01 Januari 1970 | Frankrijk, Gastes

Op dit moment lig ik in mijn tentje dit verslag te tikken. Ik ben nu op camping Le Bourgeot in Sanguinet. Eergisteren heb ik overnacht in een oud caravannetje achter het Hotel de Ville in La Porge. Wel een beetje vies van binnen met hier en daar wat schimmel aan het plafond maar het bed lag goed (wel op mijn eigen matje hoor) terwijl de regen behoorlijk naar beneden kwam. De plaatselijke hangjongeren hielden me wakker tot een uur of elf. Om tien uur stopte ook de kerkklok. Er liepen ook nog wat kippen en twee hanen gezellig rond mijn caravannetje. Gezellig tot een uur of vijf in de ochtend. Jeetje wat een gekakel in de ochtend. Die hanen gingen maar door. Onvoorstelbaar wat een herrie. Toen om zeven uur de kerkklok weer sloeg hielden de hanen op maar toen was het toch tijd om op te staan. Die dag was een prima wandeldag en een leuke route langs het Bassin de Arachon. Je loopt door zo'n 6 stadjes en dorpjes en met ieder zo zijn eigen gezicht. Het ging ook lekker snel en voor dat ik het in de gaten had was ik 40 km verder en bijna bij mijn eindbestemming Biganos. Jammer alleen dat de zon had plaatsgemaakt voor fikse hagel en regenbuien en dat de temperatuur voelbaar aan het dalen was. Even bij een meneer die in zijn tuin bezig was de weg naar de camping vragen. Een hele aardige man en voordat ik het wist zat ik aan de koffie met speculaas terwijl zijn vrouw de weg naar de camping aan het zoeken was. Het bleek vlakbij en een half uurtje later was ik in de regen mijn tent aan het opzetten. De nattigheid viel uiteindelijk mee en na een warme douche en maaltijd was het tijd om te gaan slapen. En koud dat het was die nacht. Slecht geslapen en vanochtend was mijn tent van binnen en van buiten stijf bevroren. Ik dacht dat die tijd voorbij was maar helaas pindakaas. Gelukkig kwam de zon snel op en begon het op te warmen. Gelukkig schijnt nu de zon nog steeds en schijnt het vannacht niet zo
koud te worden. Vandaag zou een relatief korte en makkelijke dag worden. Zou. Helaas viel het wat tegen want ik ben de echte pelgrims route gaan lopen in plaats van de fietsroute. 15 km over een mul zandpad is zwaar. Morgen toch maar weer de fietsroute en wederom een korte route. ik zal het zien en beleven.

• 28 April 2013 - 21:49

Marjan En André:

Hoi Rob, dat is echt balen als je zo veel neerslag op je dak krijgt zeg. Betekent wel dat je nog meer naar het zuiden moet gaan. Daar zal het toch wel zonnig zijn? Bij toeval heb ik vandaag de bollenroute gelopen, ook door mul zand door de bollenvelden. Heel leuk, maar inderdaad pittig door het, in de kop van NH, nog steeds droge zand. Door de kou zijn nog steeds niet alle velden op kleur, maar toch heerlijk in het zonnetje kunnen lopen. Ik hoop voor je dat het de komende dagen toch echt beter gaat worden. Op naar de zon!
    André en Marjan

• 29 April 2013 - 16:10

Arie En Hendrika:

beste Rob wij krijgen almeerbeodering voor jou bare Tocht .
    onderdag nog even met je vrouw gesproken bij marjan en andre.
    was erg gezellig ,we hopen dat het weer wat beter word .
    gr van arie en hendrik

• 30 April 2013 - 09:20

Marjan En André:

Rob, je bent vandaag toch wel in oranje gekleed! Of in elk geval een oranje kroon.....

André en Marjan

Rob

Ik ben gehuwd met Sayka van Putten en we hebben twee dochters en een zoon. Ik ben op 1 december 2012 met functoneel leeftijds ontslag gegaan nadat ik bijna 38 jaar heb gewerkt bij de Koninklijke Marine. Ik hou van wandelen en ga daarom op 1 april beginnen aan een wandeltocht naar Santiago de Compostella in Spanje. Ik vertrek vanuit Den Helder en hoop eind juni, begin juli aan te komen.

Actief sinds 06 Maart 2013
Totaal aantal bezoekers 22055