negende verslag van La Rochelle naar Soulac sur M - Reisverslag uit Domino, Verenigde Staten van Rob Putten - WaarBenJij.nu negende verslag van La Rochelle naar Soulac sur M - Reisverslag uit Domino, Verenigde Staten van Rob Putten - WaarBenJij.nu

negende verslag van La Rochelle naar Soulac sur M

Blijf op de hoogte en volg Rob

01 Januari 1970 | Verenigde Staten, Domino

Als ik aan dit verslag begin zit ik in het stationshalletje van Saintes. Een tussenstop tussen La Rochelle en Royan alwaar ik de ferry neem naar Soulac sur Mer in de Gironde. Het weer is beduidend minder dan gisteren. Het regent soms fors, het is zwaar bewolkt en de temperatuur heeft een flinke val gemaakt. De rustdag van gisteren heeft me goed gedaan. Mijn blaren zien er een stuk beter uit en ik heb er dan ook weinig last van. Maar ja zittend in een trein of op een station vergt dan ook niet zo veel van je voeten. Ik moet nu 2 uur wachten want er gaan maar 3 treinen per dag naar Royan. Ben benieuwd hoe de winterregeling hier is. inmiddels is het een paar uur later en zir ik in een mobile home op camping La Pointe du Medoc dit verslag te tikken. Aangekomen per ferry in de Gironde eerst maar eens vragen in een restaurant waar ik een camping kon vinden. Na een uitleg en een tekening bleek het maar 3 km verder te zijn. Na enige tijd lopen bleek de tekening toch wat af te wijken van se werkelijkheid. Ik dus een wat oudere man ( Charles) aangesproken die me in perfect Engels weer op de juiste weg bracht. Een kwartiertje later een toeterende auto achter me. Zal wel een fan zijn die mijn Jacobsschelp herkent. Maar nee het was Charles die me vertelde dat hij zich had vergist en dat de betreffende camping niet meer bestond. Hij zou me wel even naar een andere camping brengen. Dus hier belandt. De baas (Bruno) kwam me tegemoet wn begroette me hartelijk. Hij was zelf ook een Santiago ganger en hij zou zich schamen als ik vannacht in een tentje zou moeten slapen. Je slaapt vannacht gratis in een mobile home en ik geef je ook nog een paar biertjes voor de avond. Nou, hoe gastvrij kun je zijn. Dus hier zit ik nu in mijn mobile home met een biertje te genieten van de inmiddels weer gearriveerde zon. Ik ben echt verbaasd hoe hartelijk en gastvrij mensen zijn voor een vreemdeling. Ik hoop dat de rest van mijn voettocht ook zo voorspoedig mag verlopen. Morgen weer een dag met ongetwijfeld vele verrassende momenten.

• 22 April 2013 - 20:51

Marjan En André:

Hoi Rob,
    Heb net naar het weerbericht gekeken en was jaloers op de temperatuur die ik in jouw omgeving zag staan. Maar nu ik dit zo lees ben ik dat niet meer. Bah, regen! Hier valt het gelukkig mee, al is de temperatuur weer wat gezakt en voelt het windje koud op de fiets het is in elk geval droog. Leuk dat de mensen zo leuk reageren op jouw "missie". Rust lekker uit vanavond en morgen gezond weer op!
    André en Marjan

• 23 April 2013 - 09:30

Ed Sikkema:

Ha die Rob,
    Herstellen de voetjes een beetje? Je moet ze ook niet te lang laten weken in bad. Heb je alleen wel die heerlijke geur van Franse kaas om je heen :)
    Hier is de assautopbouw begonnen en hangt de geur van rubberen tegels weer in de hal.
    Rob, geniet van alles om je heen en pas op voor de schijtlijsters!

• 23 April 2013 - 10:08

Klas VSO4 De Wingerd (Bert):

Beste Rob,

Met onze klas volgen wij jou tijdens je reis naar Santiago de Compostella.
    We hopen dat je reis verder voorspoedig verloopt. Je reis en je verslagen worden met grote belanstelling gevolgd en de leerlingen zijn zeer benieuwd naar het verdere verloop van je reis.
    Heel veel plezier en succes!!!
    Groeten van de leerlingen en van meester Bert

• 25 April 2013 - 13:53

Ton:

He Rob,
    erg bijzonder om te lezen wat je allemaal meemaakt op je reis.
    Wij zijn vorige week o.a. in Fatima geweest in Portugal. Ook een bedevaartsoort dat door erg veel mensen wordt bezocht.
    Veel succes verder en we zien uit naar je volgende verslag!
    Groeten, Ton en Geertje

Rob

Ik ben gehuwd met Sayka van Putten en we hebben twee dochters en een zoon. Ik ben op 1 december 2012 met functoneel leeftijds ontslag gegaan nadat ik bijna 38 jaar heb gewerkt bij de Koninklijke Marine. Ik hou van wandelen en ga daarom op 1 april beginnen aan een wandeltocht naar Santiago de Compostella in Spanje. Ik vertrek vanuit Den Helder en hoop eind juni, begin juli aan te komen.

Actief sinds 06 Maart 2013
Totaal aantal bezoekers 22055