achtste verslag. Aangekomen in La Rochelle
Blijf op de hoogte en volg Rob
21 April 2013 | Frankrijk, Notre-Dame-de-Monts
Vandaag ben ik aangekomen in La Rochelle. Veel eerder dan ik had gedacht. Een paar dagen geleden vertrokken uit Talmont St. Hilaire alwaar ik een nacht op een 5 sterren camping heb doorgebracht. Prachtige camping met alles erop en eraan. Om te mogen zwemmen en gebruik te maken van de jaccuzi moet je natuurlijk volgens Frans gebruik een klein zwembroekje aan. Laat ik nou net mijn marinezwembroekje hebben meegenomen. Gelukkig mocht de badmuts achterwege blijven. Ik had een mooie plek onder hoge dennenbomen en af en toe viel er een flinke dennenappel naar beneden. Ook in de nacht dacht ik regelmatig een dennenappel te horen vallen op mijn tent. Dat bleek de volgende ochtend effe anders te zijn. Een flinke vogel had boven mijn tent de nacht doorgebracht en kennelijk had het beest last van dunne poep. Zeker 15 plakkaten maakte van mijn lichtgrijze tent een camouflage tent naar Frans model. Een minder leuk begin van de dag maar ach ja, de zon scheen en het was al lekker warm. Omdat er een riviertje stroomt door Talmont waar geen bruggetje of zo overheen gaat moet je een behoorlijk stuk omlopen. Zo'n twee uur later was ik er pas uit. Wel een mooie omgeving met diepgroene velden en dan weer de zee. Na een behoorlijk lange dag kwam ik aan in Les Conches. Een klein stadje met veel campings. Helaas waren de meeste nog dicht. Uiteindelijk een gevonden die open was. De vader van de baas zat bij de receptie en de zoon was elders. Na alles geregeld te hebben zou hij zijn zoon nog even bellen om te vragen of er nog iets van de prijs af kon. Bleek dat de camping gesloten was omdat het sanitair defect was. vraag ik me dus af wat die man daar zat te doen dus. Uiteindelijk beland op camping Les Ramiers. Volgens mij een halve ster camping maar wel met een heerlijk warme douche. De volgende dag op weg gegaan naar St. Michel de l'Herm via de route de velo. (fietsroute). op zich een prachtige route maar je gaat alleen door velden en bossen. Niet even langs een restaurantje of zo. In Nederland had je al 10 pannenkoekenhuizen tegen gekomen. Ook de wegbwijzering was niet optimaal zodat ik soms in opperste verwarring dreigde te raken. Gelukkig ben ik verder zonder al teveel te verdwalen aangekomen in Sr. Michel de l' Herm. De camping was snel gevonden. Een 4 sterren deze keer. Nou ja, 2 en een halve was ooj voldoende geweest. Wel vriendelijke mensen maar geen toiletpapier, lauw, bijna koud water onder de douche. (andere manier van waterbesparing) en bar en winkel nog gesloten. Wel een verwarnd zwembad met verplichte kleine broekjes. En dat voor de prijs van het hoogseizoen. Wel heerlijk geslapen en s' nachts een bijzonder mooie sterrenhemel. De volgende dag voor vertrek even langs het toeristenbureau voor de juiste route. Had ik niet moeten doen. Na een kilometer of 3 erachter gekomen dat ik echt de verkeerde kant op liep. In mijn beste Frans een heer aangesproken die gelukkig wel de goede weg wist. Alleen was volgens hem La Rochelle nog wel 100 km. Gelukkig had hij het ruim fout want toen ik eenmaal weer op de route de velo zat kwam ik al snel een bord tegen met La Rochelle 44 km. Hoewel ik veel meer kilometers zou maken dan gepland besloot ik toch door te lopen naar La Rochelle. Een bijzonder mooie route langs velden, het kanaal van Lucon met oude bruggetjes, bossages en oude boerderijen. Het ging voorspoedig en tegen zes uur s' avonds liep ik de camping in La Rochelle op. Inmiddels hadden mihn twee kleine blaartjes tussen mijn tenen er twee flinke broers bijgekregen op mijn beide hakken. Maar ja wat verwacht je ook na zo'n 20 dagen wandelen. Vandaag een rustdag. Kleding gewassen en een rustige wandeling door het centrum van La Rochelle met zijn zondagsmarkt en gezellige terrasjes aan de haven. Morgen een stukje met de trein naar Royan om daarna verder te trekken in de Gironde.