zevende verslag van Saint Nazaire tot Challans. - Reisverslag uit Saint-Vincent-sur-Jard, Frankrijk van Rob Putten - WaarBenJij.nu zevende verslag van Saint Nazaire tot Challans. - Reisverslag uit Saint-Vincent-sur-Jard, Frankrijk van Rob Putten - WaarBenJij.nu

zevende verslag van Saint Nazaire tot Challans.

Blijf op de hoogte en volg Rob

01 Januari 1970 | Frankrijk, Saint-Vincent-sur-Jard

Nadat ik met de TGV was aangekomen in St. Nazaire was het te laat om een camping te zoeken. Een hotelletje dan maar. Liever mijn tent maar ja, 't is niet anders. Een echt bed is ook wel weer een keer lekker. Uiteindelijk ingecheckt bij het Comfort hotel. Prima keuze. Lekker in bad geweest samen met mijn wasgoed. Gaat overigens prima dus dames, een echte bespaartip. Nog even tv gekeken en heerlijk gaan slapen. De volgende ochtend genoten van een prima ontbijt en vertrokken richting Pornic. Eerst de Pont du Nazaire over. Een hoge steile en lange hangbrug over de Loire. Het voerpad was ongeveer 60 cm breed en met de harde wind was dat echt een uitdaging. Overigens het vinden van de brug was al lastig. Uiteindelijk aan een meneer gevraagd die volgens mij illegaal vuil stond te dumpen. Toch vertelde hij me vriendelijk hoe ik er moest komen. Sterker nog, toen hij klaar was met zijn praktijken kwam hij me nagereden en bood me aan me even naar de brug te brengen. Aardige man dus. Effin, na ongeveer een uur was ik aan de overkant. De wandeling naar Pornic ging verder voorspoedig. Lekker warm en een mooie omgeving. Aangekomen in Pornic dacht ik dat de campings aan de kust zouden liggen. Fout dus. Uiteindelijk gevraagd aan een ouder stel die ook al in de tuin bezig waren. De camping was aan de andere kant van de stad. De man keek me aan en waarschijnlijk moet ik een vermoeide of verslagen blik hebben gehad want hij bood aan om me met zijn auto te brengen. Heel aardig dus. Het was inmiddels 26 graden dus de rit door het loeidrukke maar erg gezellige Pornic deed me goed. Net een soort Valkenburg maar dan aan zee. De camping bleek echter gesloten te zijn maar de beheerder wees op een camping aan de overzijde van stad. Mijn chauffeur een beetje balen maar hij bracht me uiteindelijk toch naar camping Port Le Cherie. Zijn vriendelijke lach was inmiddels verdwenen en hij zei ook niet meer zoveel. Toen mijn rugzak uit de auto was, was hij ook snel weg. De camping was prima en aan waterbesparing bij de douches deden ze ook. Het water was zo heet dat je na een minuut gaar was en niet kouder te zetten. De volgende dag richting beauvoir sur Mer. Een lange weg langs kale velden. Veel vrachtverkeer wat wel telkens keurig uitweek. Toen ik net voorbij Bouin was stopte er een auto en een vriendelijke dame vroeg waar ik naar toe moest. Ze had me de vorige dag ook al zien lopen en wilde me graag een lift geven. Ze woonde toevallig ook in Beauvoir sur Mer dus kon ik mee. Ze vertelde dat er in het stadje geen camping was maar wel in Challons zo'n 20 km verder. Haar voorstel was om bij vrienden van haar te eten. Ik kon daar blijven slapen en de volgende ochtend zou ze me naar Challons brengen. Zo gezegd zo gedaan. Dus de avond gezellig doorgebracht bij Marijanne, Laurant en Nadine. Na een heerlijke maaltijd nog de film Avatar in 3D gezien met een goed glas wijn. Heerlijk geslapen en de volgende ochtend na een petit dejeuner door Marijanne gebracht naar Challons omdat ze daar toch moest zijn voor haar school. Ze wil namelijk een brasserie beginnen en daarvoor moet ze de diploma's halen. De gastvrijheid heeft ze in ieder geval al. De brasserie zal vast een succes worden.

• 17 April 2013 - 21:34

Martin En Mieke:

Geweldig je verhalen! Hoe gaat het met je voeten?

• 18 April 2013 - 22:22

Anniesia:

zozo wat een vriendelijke mensen allemaal daar in Frankrijk

• 19 April 2013 - 19:37

Marjan En André:

Hoi Rob,
    Die gastvrijdheid is een groot voorbeeld voor menigeen! Voor jou ook wel leuk en je Frans gaat nu natuurlijk met sprongen vooruit..... :p

Marjan en André

Rob

Ik ben gehuwd met Sayka van Putten en we hebben twee dochters en een zoon. Ik ben op 1 december 2012 met functoneel leeftijds ontslag gegaan nadat ik bijna 38 jaar heb gewerkt bij de Koninklijke Marine. Ik hou van wandelen en ga daarom op 1 april beginnen aan een wandeltocht naar Santiago de Compostella in Spanje. Ik vertrek vanuit Den Helder en hoop eind juni, begin juli aan te komen.

Actief sinds 06 Maart 2013
Totaal aantal bezoekers 22048