Derde verslag vanuit Brugge.
Blijf op de hoogte en volg Rob
01 Januari 1970 | Nederland, Nieuw Den Helder
( Margreet en Leen) gevraagd of zij iets wisten. Spontaan namen ze me mee naar hun huis voor koffie en wat lekkers. Terwijl ik aan het keuvelen was met Margreet over de kinderen en kleinkinderen was Leen druk aan het bellen met campings. uiteindelijk beland op camping de groene weide. Prima camping en lekker warm sanitair. De nacht was zeer koud waarbij mijn tent voor de zoveelste keer bevroor. Ik kon de volgende ochtend prima schaafijs gaan verkopen. Gelukkig kwam de zon al snel op maar dat was van korte duur en in een mum van tijd liep ik in de dikke mist het dorp uit. Het was zondagochtend en de mensen gingen naar de kerk. (gereformeerd denk ik.) Heren in een zwart pak en de dames en meisjes keurig in rok en hoedje. Mijn uiterlijk week dus iets af wat ook wel te merken was aan sommige afkeurende blikken. Vanwege de mist kon ik de weg naar de Brouwersdam niet vinden. Ik een oudere dame met rok en hoed aangesproken om haar de weg te vragen. Ze hielp me vriendelijk op weg maar vond wel dat ik eerst met haar mee moest naar de kerk. Ik heb vriendelijk bedankt. Van de Brouwersdam weinig gezien vanwege de mist. Pas op het laatst kwam de zon twijfelachtig door en werd het wat warmer. Renesse was mein einddoel sie dag. Rond 3 uur was ik er en meldde uk me bij camping de Oase. En dat was het. de dame bij de receptie was zo enthousiast over mijn reisdoel dat ik gratis mocht staan. Ook kreeg ik een Schouwen Duiveland pas waarmee ik gratis met de bus naar Middelburg mocht reizen. Ze wist alleen niet of ik wel met de bus wilde gaan. nou vooruit dan, voor deze ene keer. Via Middelburg, Vlissingen en de ferry in Breskens aangekomen alwaar ik toch maar een nieuwe tent heb aangeschaft. Iets groter en dubbeldaks zodat ik in ieder geval droog blijf. Ik ging naar binnen voor een busje gas en kom naar buiten met een tent. Via Groede en Noordvliet naar Sluis. In Noordvliet gestopt bij een hotelletje voor een bakje koffie. De oude eigenaar stond net de vloer te moppen en liet het verwelkomen over aan zijn net zo oude hond. Terwijl de baas met de koffie bezig was kwam zihn ook al wat op leeftijd zijnde echtgenote binnen. Ze zag mijn rugzak en vroeg waar de reis naar toe ging. Voordat ik goed en wel Santiago had uitgesproken riep ze naar haar man "de koffie is van het huis". Na een leuk gesprek was het weer tijd om te gaan. Eerst nog even naar het toilet zei ik. Toen ik terug kwam lag er een lunchpakketje op mijn tafeltje. Im aan te sterken zei ze. Echt heel erg leuk. Na een bedankje en afscheid verder naar Sluis waar ik rond half 5 aankwam op camping de Meidoorn. Ook hier gratis koffie en een schappelijke prijs. Helaas was de douche defect en na een minuut warm water werd het flink koud. Toen ik dit later vertelde aan de eigenaar zei hij dat hij dit al wist. De pomp was kapot. Niet even zeggen vantevoren.
10 April 2013 - 07:58
Foppe En Petra:
Jee Rob leuk man, wat maak je dan toch best bijzondere dingen mee!!!! Good luck daar!!!!
10 April 2013 - 14:29
Ton:
Leuk om te lezen wat je onderweg allemaal beleefd. Bijzonder wat je aan het doen bent, succes met de verdere reis!
groeten, Ton en Geertje -
12 April 2013 - 12:25
Nils:
Rob, nogmaals leuk dat je langs kwam, nu waarschijnlijk door de regen. Veel succes en de meeste regen valt er naast zal ik maar zeggen. Groeten van Nils en Tip -
12 April 2013 - 14:56
Marjan En André:
Hoi Rob, je bent een ander beroep gaan uitoefenen zie ik. Dat van schrijver! Erg leuk om te lezen en inderdaad zeg, wat een leuke (soms ook minder leuke) mensen ontmoet je onderweg. Ik ben benieuwd waar je inmiddels al weer bent, want van Den Helder de grens bij België over is ook niet niks zeg.
Groetjes André en Marjan